Loading external data

Arjeplog

Varmt bemötande på historisk mark

Övriga artiklar i Arjeplog

Varmt bemötande på historisk mark

Arjeplog är en vild, vänlig och vacker plats i västra Swedish Lapland. Här finns fjällkedjan och gränsen mot Norge, och polcirkeln skär rakt igenom kommunen. Den fjällnära skärgården har gott om plats för både vila och energigivande aktiviteter. I de tre älvarna och 8727 sjöarna rinner vatten så klart och rent att du tryggt kan dricka det var i Arjeplog du än befinner dig.

Foto Johan Fjellström

Ljuset från midnattssolen gör dagarna långa. Stillheten, men också äventyret, väntar bakom hörnet för dig att upptäcka. Utsikten över Sveriges djupaste sjö, Hornavan, dukas upp för dig direkt när du kommer hit. De lättillgängliga spångarna över Arjeplogsströmmarnas fiskrika vatten når du med en kort promenad. Till utsikten från Galtispoudas topp når du med bil på några minuter. Och åker du helikopter ut i fjällen finns det välrenommerade anläggningar som ser till att du aldrig
har långt till bekvämlighet, trots att du hittat dig en helt egen värld långt ifrån allfarvägarna.

Det har funnits liv i Arjeplog i 10 000 år. Från stenålderns fångstkulturer till 2000-talets högteknologiska fordonsindustri har arjeplogarna tagit till sig av ny teknik, förfinat den och funnit vägar in i framtiden. Silvermuseets samlingar är fulla av spår av forna livsmönster, människorna och deras historier lever kvar. Idag är Arjeplog hela världens centrum för vintertester av bilar och det märks året om; stämningen är internationell, gästfriheten stor och utbudet av boende nästan oändligt.

Arjeplog präglas av ett säreget värdskap och av värme mellan människor. Oavsett om du kommer hit för att fiska öring i en glasklar fjällsjö, uppleva den samiska kulturen, vandra nya stigar eller för att bo i en stuga omgiven av skönhet och tystnad, lovar vi att du kommer mötas av välkomnande människor och riktigt varm service.

Välkommen att dela vår vilda, vackra vardag i sommar!


Du är här: Alla artiklarArjeplog › Varmt bemötande på historisk mark


Powered by TellUs
Stäng

Inte medlem?


När du blir medlem kan du
  • * Kommentera
  • * Gilla produkter
  • * Spara favoriter
  • * Mer bra saker

Registrera dig ›