Loading external data

Arjeplog

Alla artiklar

Alla artiklar

Lorem ipsum

Unik skärgård i fjällmiljö
Unik skärgård i fjällmiljö

Arjeplogs fjällnära skärgård är en miljö utan motstycke. Stora och djupa sjöar som Hornavan, Uddjaur och Tjeggelvas trängs med nästan 9000 andra vatten, prydda av öar, holmar, kobbar och skär. De tre älvdalarna för Skellefteälven, Piteälven och Laisälven har alla sin egen karaktär och dragningskraft.

Varmt bemötande på historisk mark
Varmt bemötande på historisk mark

Arjeplog är en vild, vänlig och vacker plats i västra Swedish Lapland. Här finns fjällkedjan och gränsen mot Norge, och polcirkeln skär rakt igenom kommunen. Den fjällnära skärgården har gott om plats för både vila och energigivande aktiviteter. I de tre älvarna och 8727 sjöarna rinner vatten så klart och rent att du tryggt kan dricka det var i Arjeplog du än befinner dig.

Iglootel till Arjeplog 2015
Iglootel till Arjeplog 2015

Nu är det klart! Iglootel byggs i Arjeplog 2015. FlyCar och Silver Resort är överens om ett samarbete där parterna tillsammans bygger Iglootel. Nyligen skrev Johan Sund (vd Silver Resort) och Daniel Knab (vd Iglutel AB) under kontraktet, tillsammans erbjuder vi så väl bilindustrin som privatresenärer en intressant och efterfrågad produkt. Båda parter är mycket nöjda och ser fram emot detta projekt.

Strömmande och stilla vatten i centrum
Strömmande och stilla vatten i centrum

Vattnet har tjänat Arjeplogsborna väl i nyttosyfte genom åren, som transportväg och skafferi. När du besöker Arjeplog vill vi bjuda in dig att låta det bli din fridfulla oas och arena för äventyr. Slå dig ner vid strandkanten med ett metspö och låt tankarna vandra i väntan på nappet, eller ta upp fajten med storgäddan som imponerar även utan skarvande i historien efteråt.

Drömmen om Lappland
Drömmen om Lappland

En hel del centraleuropéer flyttar till Destination Arctic Circle i Lappland varje år. Det här är historien om en av dem, och hans dröm.

Arjeplog. Äventyrslandet.
Arjeplog. Äventyrslandet.

I Arjeplog finner du en naturrikedom som få andra platser kan mäta sig med. För att skydda den värdefulla naturen finns förutom nationalparken Pieljekaise tretton naturreservat.

Samisk kultur
Samisk kultur

Båtsuoj ligger i byn Gasa. Här har Tom Svensson med familj byggt flera kåtor, hägn och annat. Besökare har möjlighet att ta del av upplevelser, kunskaper och samisk erfarenhet.

Kulturarvet - bygden vi ärvde
Kulturarvet - bygden vi ärvde

Fast vi är så få har vi en lång och levande historia. Visste du att redan för 10 000 år sedan så levde människor i Arjeplog?


Du är här: Alla artiklar


Powered by TellUs
Stäng

Inte medlem?


När du blir medlem kan du
  • * Kommentera
  • * Gilla produkter
  • * Spara favoriter
  • * Mer bra saker

Registrera dig ›