Loading external data

Arjeplog

Arjeplog
Unik skärgård i fjällmiljö

Unik skärgård i fjällmiljö

Arjeplogs fjällnära skärgård är en miljö utan motstycke. Stora och djupa sjöar som Hornavan, Uddjaur och Tjeggelvas trängs med nästan 9000 andra vatten, prydda av öar, holmar, kobbar och skär. De tre älvdalarna för Skellefteälven, Piteälven och Laisälven har alla sin egen karaktär och dragningskraft.

Varmt bemötande på historisk mark

Varmt bemötande på historisk mark

Arjeplog är en vild, vänlig och vacker plats i västra Swedish Lapland. Här finns fjällkedjan och gränsen mot Norge, och polcirkeln skär rakt igenom kommunen. Den fjällnära skärgården har gott om plats för både vila och energigivande aktiviteter. I de tre älvarna och 8727 sjöarna rinner vatten så klart och rent att du tryggt kan dricka det var i Arjeplog du än befinner dig.

Strömmande och stilla vatten i centrum

Strömmande och stilla vatten i centrum

Vattnet har tjänat Arjeplogsborna väl i nyttosyfte genom åren, som transportväg och skafferi. När du besöker Arjeplog vill vi bjuda in dig att låta det bli din fridfulla oas och arena för äventyr. Slå dig ner vid strandkanten med ett metspö och låt tankarna vandra i väntan på nappet, eller ta upp fajten med storgäddan som imponerar även utan skarvande i historien efteråt.


ALLA ARTIKLAR ›

Du är här: Arjeplog


Powered by TellUs
Stäng

Inte medlem?


När du blir medlem kan du
  • * Kommentera
  • * Gilla produkter
  • * Spara favoriter
  • * Mer bra saker

Registrera dig ›